İsveç medyasında bugün (14.01.16) öne çıkan haber başlıkları…
DAGENS NYHETER
– Yapılan bir araştırmaya göre İsveçlilerin yaklaşık yarısı, siyasilerin mülteci sorunu konusunu çözmeleri gerektiğini düşünüyor.
– “We Are Stockholm” festivalinde genç kızlara taciz yapıldığı gerekçesiyle Devlet Demiryolları (SL) festivalden sponsorluğunu çekebileceğini açıkladı.
– Dışişleri Bakanı Wallström İsrail’de istenmeyen kişi ilan edildi.
– Fransız Alplerinde 10 kişilik bir öğrenci grubunun kayak yaptığı sırada çığ düştü. Olayda biri 14 yaşında iki kişi öldü.
– Danimarka, Almanya sınırında uyguladığı kimlik kontrollerini 20 gün daha uzatma kararı aldı.
– Geçen yıl Aralık ayında işsizlik oranı yüzde 8 olarak tespit edildi.
– İstanbul’daki saldırının turizm sektörünü etkilemesinden korkuluyor.
SVENSKA DAGBLADET
– Stockholm’de yılbaşından itibaren teknik bir arıza nedeniyle toplanılmadığı öne sürülen çöplerin miktarı artmaya devam ediyor.
– Hristiyan Demokrat Parti siyasette popülist bir çizgi takip ediyor.
– Parlamentoda parti liderlerinin dün yaptıkları konuşmalarda mülteci krizi ve taciz konusu geniş şekilde yer aldı.
– Geçen yılın son çeyreğinde kişisel bilgisayar satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4 azalış gösterdi.
– İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle beş kişi gözaltına alındı.
AFTONBLADET
– Son günlerdeki soğuk hava bir süre daha etkisini sürdürmeye devam edecek.
– Konut, Bina ve Planlama Kurulu 2020 yılına kadar 100 bin yeni konuta ihtiyaç olduğunu bildirdi.
– Suriye’nin Madaya kentindeki durum BM’nin bahsettiğinden daha kötü olabilir. Şehirdeki 400 kişi acilen tahliye edilmemeleri halinde ölebilir.
EXPRESSEN
– Kamerun’da intihar bombacılarının düzenlediği saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti.
– Gazete Başbakan Stefan Löfven ile taciz sorunları, Sosyal Demokrat Parti’nin oylarındaki düşüş ve yeni konut önerileri üzerine bir mülakat gerçekleştirdi.
– Avrupa Birliği Komisyonu, Polonya’da son dönemde yaşanan gelişmelerin incelenmesi yönünde karar verdi.